Kosár

GYIK

Az ajándék listáról általában

Mi az online ajándék kívánság lista/esküvői ajándék nyilvántartás?

Ez egy olyan szolgáltatás, ahol létrehozhatsz egy kívánságlistát az ajándékokról, amelyeket szeretnél megkapni bármilyen különleges alkalomra, vagy ahol ifjú párként elkészítheted az esküvőtökre szánt ajándékok kívánságlistáját.  Az ajándékok nyilvántartását ezután megosztjátok a vendégekkel, akik ezek alapján kiválaszthatják az ajándékokat az erre szánt költségvetésen belül.  Vásárolhatnak vagy hozzájárulhatnak bármilyen ajándékhoz a nyilvántartásból, ügyelve arra, hogy az ajándék ne menjen kárba.

Igy az ajándékregisztrációval menyasszonyként és vőlegényként elkerülhetitek, hogy olyan dolgokat kapjatok, amelyeket soha nem fogtok használni, és a vendégeknek sem kell az agyukat törni azon, hogy mit vásároljanak.

Míg az esküvői ajándékok nyilvántartása és a babaváró a leggyakoribb, létrehozhatsz egy ajándékregisztrációt, egy évfordulóra, házavatásra vagy bármilyen más alkalomra.

Hogyan működik az ajándék/ nászajándék nyilvántartás?

Kiválaszthatod az online áruházunkban található kedvelt ajándékokat. Legyen szó termékekről, ajándékkártyákról, készpénzes ajándékokról melyeket hozzáadhatsz az esküvői/ajándék nyilvántartáshoz. De természetesen a világ bármely részén működő webhelyekről származó ajándékokat is hozzáadhatsz, ha átmásolod az URL-címet egy emailbe vagy az online űrlapunkba és elküldöd nekünk. Miután mindent hozzáadtál, amit szeretnél megkapni, mi elkészítjük a listát. Ezután megoszthatod a linket a vendégekkel, akik vásárolhatnak vagy hozzájárulhatnak bármihez ezen a listán. Onnantól átvesszük a feladatot. Esküvői kívánságlistádat koordináljuk, beszerezzük a megrendelt és kifizetett ajándékokat majd csomagoljuk és egybe kiszállítjuk az ajándékokat, a neked megfelelő időben és helyszínre.

Milyen alkalmakra hozhatok létre ajándéklistát?

Lehetőségünk van  arra, hogy létrehozzunk egy ajándéknyilvántartást esküvőre vagy babaváró bulira. Az Esküvői kívánságlistával, évfordulós nyilvántartást vagy házavató nyilvántartást is létrehozhatsz. Válassz ajándékokat az oldalon lévő listából minden alkalomra, vagy akár válassz ajándékokat más webhelyekről is. Ha van más olyan alkalom, amelyre szeretnél kívánságlistát létrehozni, kérjük, írj nekünk kivansag@ajandekotazalkalomra.hu címre. De természetesen lehet vásárolni úgy is hogy nem jelölsz meg semmilyen ajándéklistát, csak egyszerűen régóta szeretnél valamit beszerezni a nagyvilágból. Ezt itt megteheted.

Mi teszi egyedivé az ajándéklista/esküvői kívánságlista szolgáltatását?

Röviden összefoglalva:

A szolgáltatás 100%-ban díjmentes a lista elkészítése, a csomagolás és az ajándékok kiszállítás céljából. Bármilyen ajándék, bármilyen Európai Unió területén működő webáruházból sőt akár a világ bármely részén fellelhető webáruházból  lehet választani. Természetesen csak olyan termékek esetében amelyek hivatalos áruházakban megvásárolható és nem illegális árucikkről lenne szó. Egyszerű és könnyen használható. Minden eseményhez igazítható. Ingyenes. Egyszerű használni – Neked is és az ajándékozóknak is Nincs semmilyen korlátozás, bármit kérhetsz a kívánságlistádon. Jobb eséllyel kaphatsz meg nagyobb értékű ajándékot, hiszen többen össze tudják dobni. Ha az ajándékozók látják, milyen álmod válik valóra abból a pénzből, amit tőlük kapsz, akkor adakozóbbak lehetnek

A házigazda, azaz az ajándék listát készítők részére

Ingyenes-e az ajándék kívánságlista létrehozása és használata?

Igen, bármilyen meglepőnek is hangzik, az ajándék kívánságlista készítése teljesen ingyenes. Mindössze annyit kell tenned, hogy az alkalomra válassz ajándékokat az oldalon található ajándékokból. Vagy ha itt nem található a megfelelő ajándék, akkor bármilyen elsősorban az európai unió területén működő online áruház kínálatából kiegészítheted a kívánságlistádat. De kereshetsz és megadhatsz az egész világból is.

Ahogy elkészül a lista, utána már csak meg kell osztani a vendégeiddel ennek a listának az URL linkjét. Igy akár kiválaszthatják, amit megvesznek nektek. Kifizetés után mi beszerezzük, csomagoljuk és az általad megjelölt időpontban és a megadott helyszínre leszállítjuk az összes csomagot.

Abban az esetben, ha nálunk készítitek el az ajándéklistát és azt az opciót választjátok, hogy mi egyben közvetlenül neked szállítsuk ki az ajándékokat akkor ennek semmilyen szállítási és csomagolási költsége nincsen.

Viszont, ha a meghívott vendégeid a vásárlásnál magukhoz kérik az ajándékokat, hogy majd ők személyesen viszik magukkal az eseményre akkor ennek van szállítási díja.

A teljes szolgáltatásunk díjmentes ahogy itt leírtuk, de egy tételnél szerepel költség, amit neked kell fizetni.

Mégpedig a készpénzes ajándéknál szerepel a banki átutalás kezelési költsége melyet az összegyűlt és átutalt pénzösszegnél vonunk le. Természetesen erről a jutalékról számla kerül kiállításra.

Milyen termékeket és élményeket adhatok hozzá az esküvői nyilvántartásomhoz?

Például az ajándéklistád tartalmazhat otthoni ajándékok széles választék – bútorok, elektromos készülékek, étkészletek és egyéb konyhai eszközöket. Vagy olyan élmények közül, mint üdülések vagy wellness csomagok. Ezenkívül lehetőséged van arra, hogy más online webhelyekről származó ajándékokat adj hozzá, készpénzes ajándékot hozz létre.

Természetesen csak olyan termékeket lehet választani amelyek nem ütköznek törvényekbe.

Honnan adhatok hozzá termékeket?

Bármely európai unióban működő online áruházból hozzáadhatsz termékeket. Sőt akár kereshetsz a világ bármely részén található webáruházak kínálatában is.  Ebben az esetben állítsd össze ezt a listát és küld el emailben a részünkre a kivansag@ajandekotazalkalomra.hu címre.

Amikor termékeket adok hozzá egy másik webhelyről, díjat számoltok fel érte?

Ha olyan termékeket adsz hozzá, amelyek nincsenek fent az áruházunkban, nem számítunk fel semmilyen költséget a részedre történő kiszállításért a megadott esemény kapcsán.

Mi történik, ha a külső áruházból kiválasztott termék ára a nyilvántartás időtartama alatt változik?

Az esküvői kívánságlista az összes terméket a nyilvántartásban feltüntetett áron teljesítjük függetlenül az ár növekedésétől vagy csökkenésétől. A vendég által fizetett összeget a végső teljesítési árként kezeljük.

Mi történik, ha egy termék értékesítése megszűnik időközben?

Bizonyos esetekben választhatsz egy olyan terméket, amelyek gyártása, forgalmazása megszűnik, mielőtt azt egyik vendég megvásárolja.

Ha ezen helyzetek bármelyike bekövetkezik, a megszűnt elem törlődik a nyilvántartásból, akkor megkeressük téged, hogy szeretnéd-e lecserélni egy másik elemre.

Hány tételt célszerű regisztrálnom?

Egy jó ökölszabály, hogy legalább egy ajándékot adj hozzá minden vendéghez a meghívólistádon. Ez azt jelenti, hogy ha 100 vendége van (vagy 50 vendég +1-gyel), akkor 100 ajándékot kell hozzáadnia az optimális kiválasztáshoz.

Természetesen bármikor frissítheted a listádat. Nincs nyomás, hogy mindent egyszerre adj hozzá a listádhoz. Kezdheted egy szűkebb listával és idővel több dolgot adhatsz hozzá annak biztosítása érdekében, hogy rengeteg lehetőség álljon rendelkezésre a vendégek számára.

Miután megkaptam az ajándékot, rájövök, hogy nem tetszik, visszaküldhetem/ kicserélhetem?

A visszaküldési lehetőség termékenként és szállítóként változik, de alapesetben 14 napos elállási lehetőséget biztosít a jogszabály.  Mivel rajtunk keresztül megy az ajándékok beszerzése és kiszállítása ezért amennyiben 14 napon belül meggondolod magad akkor mi elintézzük a cserét Kivéve ha harmadik országból került beszerzésre az igényelt termék.

Mikor szállítják ki az ajándékaimat?

A regisztráció során szállítási szabályt állíthatsz be. Többféle lehetőség közül lehet választani. Ha azt választod, hogy a vendégek által megrendelt és kifizetett ajándékokat mi beszerezzük, becsomagoljuk és az általad megjelölt időpontban és helyszínre az összes csomagot kiszállítjuk. Ez teljesen díjmentes súlytól, mérettől és értéktől függetlenül. Igy akár megkaphatod az ajándékokat az esküvő utáni időpontban és akár az új közös lakásotokba is De dönthetsz úgy is, hogy az összes ajándékot a vásárláskor összerakjuk, csomagoljuk és az esküvő előtt kiszállítjuk még. A vendégek ebben az esetben könnyebben jöhetnek a rendezvényre, és ami a legfontosabb, nem kell aggódnod a különböző formájú és méretű ajándékok hazavitele miatt, mert ezt mind elintézzük helyetted.

De azt is lehet választani, hogy minden vendég vigye magával a kiválasztott és az áruházunkban megvásárolt ajándékokat, de ebben az esetben szállítási díjat számítunk fel minden egyes címre történő kézbesítésnél.

Választhatok környezetbarát csomagolást minden ajándékomhoz?

Igen, megteheted. Hívjál minket a +36 7070377888 telefonszámon vagy írd meg nekünk az info@drm-hungary.hu címen.

Meddig tarthatod meg az ajándékaimat?

Ajándékaidat az esemény után 14 napig tudjuk díjmentesen tárolni. Ez például jó lehet a nászút miatt is. 14 nap után mindenféleképpen kiszállítjuk akár egy másik címre is.

Biztonságosak-e a személyes adataim, valamint azok a vendégek adatai, akik ajándékot vásárolnak nekem?

Igen, teljesen. Minden információ bizalmas, és úgy kezeljük. És betartjuk az adatvédelmi szabályokat.

Az ajándékot vásárlók-azaz a vendégek részére

Hogyan vásárolhatok ajándékokat a barátaimnak az ajándék regisztrációjukból?

Nagyon egyszerűen. Csak meg kell látogatnod az egyedi kívánságlista linket, látnod kell az ajándékválasztásukat, ki kell választanod, hogy mit szeretnél ajándékozni nekik, és csak meg kell vásárolnod az áruházban. Azt a lehetőséget is kínáljuk, hogy csoportosan, ahol Te és a barátaik közösen vásároltok meg egy magasabb értékű ajándékot.

A lépések:

  1. Nézd meg, hogy az ifjúpár a kívánság listában (közvetlen linket osztottak meg Veled), és válaszd ki a megvásárolni kívánt ajándékot.
  2. Nyomd meg az elem „Kosárba teszem” gombját.
  3. Innen választhatsz, hogy további ajándékokat adsz hozzá, vagy a pénztárba lépsz.
  4. A Checkout-nál hozzáadhatsz egy speciális üzenetet a megjegyzés rovatba a megajándékozottnak vagy az ifjú párnak, és utána fizethetsz.
  5. Az ajándékodat az üzeneteddel együtt az ifjúpár által megjelölt időben szállítjuk*.

* Nem kell ajándékot vinned magaddal az eseményre. Amikor a pár lezárja az ajándéklistát és megadják az időpontot, hogy minden ajándékukat akkor szállítsuk ki nekik, amikor csak a legkényelmesebb.

Az ajándékot, amit megvettem, azt nekem vagy közvetlenül az esküvői párnak/házigazdának szállítják?

Ezt a döntést elsősorban aki az ajándéklistát létrehozta az határozza meg. Ha mégis személyesen szeretnéd átadni az ajándékot, akkor azt közvetlenül neked tudjuk átadni. Amennyiben a pár úgy döntött, hogy az összes ajándékot együtt szállítsuk ki a párnak / házigazdának az általuk választott időpontban, akkor a megjelölt időpontban díjmentesen kiszállítjuk. Természetesen arra is van lehetőség hogy te vidd el magaddal az eseményre a nálunk megvásárolt ajándékot. De ha így döntesz és a saját címedre kéred a kiszállítást akkor ebben az esetben szállítási díjat számítunk fel.

Hogyan fizethetek az megrendelt termékekért? Van utánvét?

Jelenleg csak az online fizetés lehetőségét kínáljuk. Választhatsz, hogy hitelkártyával, betéti kártyával vagy előre utalással fizetsz. Utánvételi lehetőség nincs.

Szeretnék jókívánságot küldeni az ifjú párnak. Hogy csináljam?

Minden üzenetet elküldünk az ifjúpárnak/a megajándékozottnak  az ajándékkal együtt.

Ajándékcsomagolást kérhetek?

Minden esetben ha lehetséges automatikusan becsomagoljuk a megrendelt termékeket és igy szállítjuk ki. Ez neked nem kerül plusz költségbe.

Mások is láthatják az ajándékot, amit megveszek?

Nem. Amint úgy döntesz, hogy választasz az ajándékok közül, az közted és a megajándékozott között van. Erre senki másnak nincs rálátása.

Honnan tudhatom, hogy mikor kézbesítik az ajándékomat?

Az ajándék kézbesítése után kapsz egy kézbesítést visszaigazoló e-mailt.

Külföldön élek. Rendelhetek ajándékot az ajándék nyilvántartásból?

Természeten. De ebben az esetben a te címedre nem szállítjuk ki, hanem csak a megajándékozott részére.

Megkapom az ajándékot, hogy elvigyem az esküvőre?

Gondoskodunk az ajándékok szállításáról. Ahelyett, hogy neked kellene becsomagolni és magaddal vinned az ajándékot, mi mindent elvégzünk helyetted.

De ha mégis akkor egy csekély kiszállítási díj ellenében neked fogjuk kézbesíteni.

A Készpénzes ajándékról

Hogyan működik a készpénzes ajándék?

Ez nagyon egyszerű – csak add hozzá a készpénzes ajándékot az ajándéklistádhoz.. A vendégek bármilyen összeggel hozzájárulhatnak az online pénz gyűjtéshez. Minden alkalommal értesítünk, amikor hozzájárulás van. Majd az általad meghatározott időpontban lezárjuk a készpénzes hozzáadást majd átutalásra kerül a számládra az összegyűjtött pénzalap.

Milyen alkalmakra hozhatok létre készpénzes alapot?

Létrehozhatsz egy készpénzes nyilvántartást bármilyen ünnepséghez. Jelenleg esküvőkre, babaváró bulikra, évfordulókra és házavatásra ajánljuk ezt a szolgáltatást.

Van-e díja a készpénzes nyilvántartásnak?

Míg a teljes ajándéknyilvántartás díjmentes, a pénz gyűjtésnek természetesen banki költsége van. Ez jelenleg az összegyűjtött pénzalap átutalásnak 4%-os kezelési költsége van, amelyet levonunk amikor a pénzalap átutalásra kerül. Erről az ügynöki díjról számla kerül kiállításra.

Mikor kapom meg az összegyűjtött pénzalapot?

Amikor az esemény után bezárod a pénz gyújtó alapot, átutaljuk a kapott pénzt az ajándéklista létrehozásánál megadott számlára.

A külföldi vendégeim is hozzájárulhatnak a készpénzes alapomhoz?

Természetesen, bankkártyás fizetési lehetőségre vagy előre utalásra is van lehetőség.

Nem baj, ha pénzt kérünk az esküvőnkre nászajándéknak?

Az elmúlt években az esküvői nyilvántartás részeként történő pénzkérés nagyon is normálissá vált, így, ha a legjobb választás a készpénzes ajándék lehet a legjobb támogatási forma akkor ne félj pénz ajándékot felvenni opcióként. De ne feled, hogy sok vendég még mindig szeret fizikai ajándékokat vásárolni, ezért mindig javasoljuk, hogy vegyél fele fel erre is lehetőségeket.

A csoportos ajándékról

Hogyan működik a csoportos ajándékunk?

Barátok vagy családtagok csoportja dönthet úgy, hogy együtt adja az ajándékot. Ebben az esetben kiválasztasz egy ajándékot, létrehozol egy csoportot, és meghívsz másokat, hogy csatlakozzanak a csoportos ajándékhoz azáltal, hogy hozzájárulnak. Csoportos ajándék létrehozásakor az alapul szolgáló termék nem érhető el más vendégek számára ha kiválasztásra kerül. Ez biztosítja, hogy ne duplikálodjon az ajándékok.

Néhányan szeretnénk összejönni, hogy csoportos ajándékot adjunk, lehetséges ez?

Teljesen! Te vagy barátaid, rokonaid csoportja kiválaszthattok, hogy mit szeretnétek ajándékozni a párnak az ajándék nyilvántartásukból. Egyikőtök létrehozhat egy csoportos ajándékot, és meghívhat másokat, hogy csatlakozzanak. A csoport minden meghívott tagja meghívást kap, és hozzájárulhat. Mi nyomon követjük az összes tagi hozzájárulást. Ás amikor az utolsó hozzájárulás is megtörténik, az ajándékot megrendeljük megvesszük és az eseményre a többi ajándékkal kiszállítjuk.

Nászutas ajándéklista

Hogyan működik a nászutas ajándékunk?

A nászutas ajándék működésé a következő:

A csere-garancia-jótállás

Hogyan működik a csere, a garancia érvényesítése?

Miután megkaptátok az ajándékot, és rájöttök, hogy nem tetszik, és szeretnétek kicserélni. Ennek nincs akadálya. Abban az esetben ha a termék megvásárlása és a csere jelzése között még nem telt el 14 nap akkor elintézzük a cserét. A garanciális ügyeket mi intézzük. Minden beszerzett termék amihez garancia tartozik azokat mi gyűjtjük és az esetleges meghibásodás esetén a rendelkezésedre tudjuk bocsájtani az ügyintézés érdekében.